Om du söker lugn och välbefinnande är det en bra start att återta kontakten med naturen. Att skogsbada handlar om att på ett medvetet sätt öppna sina sinnen och fördjupa kontakten med sin omgivning.

Det bombardemang av stimuli som människan befinner sig i idag skapar överbelastade hjärnor och olika grader av stress. Skogens ljud och dofter är naturligt avslappnande och ger återhämtning. Skogsbad aktiverar områden i hjärnan som är förknippade med känslor, njutning
och kreativitet.

Skogsbadet har sitt ursprung i Japan - Shinrin Yoku som betyder “att bada i skogens atmosfär”. Det grundar sig i forskning som påvisar naturens hälsofrämjande egenskaper såsom förbättrat immunförsvar, minskad stress och oro och ökad koncentrationsförmåga.

Med hjälp av enkla aktiviteter kommer vi att guida dig i en naturupplevelse som stärker din kontakt med naturen och ger ökad återhämtning och närvaro.

Skogsbad är kravlöst och anpassningsbart efter just dina förutsättningar. Vi kommer inte att gå långt och tempot är lugnt. Kom som du är, men klädd efter väderlek. Skogsbadet avslutas med en återsamling och te.


Skogsbad Shinrin Yoku med hela familjen


Ta med familjen på ett skogsäventyr.
Tillsammns fyller vi våra sinnen, med både avslappnande och lekfulla upplevelser.

Kanske möter vi någon av skogen alla väsen, hittar ett hemligt rum i skogen eller lutar oss tillbaka i en bädd av mossa.